Lui Trump i s-a pus pata pe Amazon

Trump contra AmazonCă Trump este un pic anormal ca președinte s-a cam înțles în lumea întreagă.

Americanii ori îl iubesc la nebunie, ori îl urăsc la moarte! Nu există cale de mijloc când vine vorba de Trump.

Trum este un om de afaceri. Așa a făcut el carieră. Ce fel de afaceri numai el știe. Ca președinte se remarcă prin radicalismul său. Nu prea este tolerant deloc, nici cu emigranții nici cu americanii care nu-l vor.

Dar ceva anormal se întâmplă oricum în America timpurile asteaa: conomia duduie!

S-au creat nenumarate locuri de muncă de când este el președinte și toate par să meargă excelent.

Trump duce o politică naționalistă destul de restrictivă. O măsură foarte bună pentru ei, pentru americani pe car eTrump a luat-o, a fost să țină dolarul foarte scăzut ca valoare. Asta face ca firmele americane care exportă să lucreze foarte bine.

E un bine pentru Ametrica, nu pentru restul lumii.

Dar zilele astea Trump dă iară cu sistemul capitalist de pământ. S-a luat rău de tot de Amazon.

Amazon este una dintre cele mai mari firme americane și mondiale. Este cel mai mare vânzător online mondial.

Dar faptul că Bezos vinde atât de bine în lumea întreagă este o problemă pentru ceilanți vânzători. Fie ei online dar și cei cu magazine la stradă.

Atâta timp cât Amazon dăunează ecenomiilor străine, pe Trump nu-l deranjeaqză deloc. Doar că din păcate și natural, Aamzon „dăunează mult” și economiei americane. Ceea ce l-a făcut pe Trump să/i declare război!

În mod particular Trump reproșează Amazon-ului faptul că folosește serviciul național de poște american pentru a expedia marfa sa. În America există subvenții pe care staul central le acordă Poștei naționale pentru a o face funcțională în plin regim.

În practică Trump e supărat pe Amazon i pentru faptul că a devenit o multinațională extrem de puternică „care nu acordă prioritate exclusivă afacerilor sale în America”.

Este vorba de o obsesie a lui Trump, explicat în teremni simpli.

Amazon se bucură oricum de sprijinul Wall Street și al lumii de afaceri americane care nu acceptă ca o companie, fie ea un colos ca Aamzon,  să fie subiect de agresiune dinspre partea politcă în niciun fel.

Oricum, lucrurile sunt în evoluție continuă și vom asista la lovituri sub centură din toate părțile implicate în această istorie, eu sunt absolut convins.

Summary
Lui Trump i s-a pus pata pe Amazon
Article Name
Lui Trump i s-a pus pata pe Amazon
Description
Dar zilele astea Trump dă iară cu sistemul capitalist de pământ. S-a luat rău de tot de Amazon. Amazon este una dintre cele mai mari firme americane și mondiale. Este cel mai mare vânzător online mondial.
Author
Publisher Name
Bobyland
Publisher Logo

Lasă un comentariu