Amazon, o istorie americana de succes semnata Jeff Bezos!

Amazon, firma ideata de Jeff Bezos, este o enorma piata mondiala. Si exact ca la piata tarabele sale sunt intinse si vizibile in lumea intraga.

Cifra sa de afaceri este exat aceea a unei piete mondiale! Ar putea sa ajunga la $ 2,000 de miliarde de capital pana în 2019!

Jeff Besoz CEO Amazon
Jeff Besoz CEO Amazon

Pe 30 mai 2017 capitalul Amazon-ului a depășit 1.000 de milarde de dolari.

Acest fapt a primit o atenție sporită din partea mass-mediei americane, așa cum se va întâmpla și cu un alt număr rotund ce priveste compania: 2000 de dolari pe acțiune – cifra la care probabil vor ajunge acțiunile sale  în 2019 dacă vor continua să crească cu 40% pe an cum au crescut pana acum.

Va continua Amazon sa-si crească veniturile mai repede decât multi investitori de pe pietele de capital se așteaptă?

Dacă s-ar putea găsi o afacere mai buna pe această planetă – sau oricare alta – s-ar merita sa se investeasca în ea.

Dar până atunci, nimeni nu îl bate pe Bezos. Strategiile sale de dezvoltare disciplinată demonstreaza teoria economica care sustine ca acele comapnii care continua sa creasca cu peste 20%  după ce au atins 10 miliarde de dolari de capital, vor continua sa creasca inexorabil in continuare.

Bezos e un geniu meticulos deoarece:

  • Este un fondator care își propulsează compania publică – ceea ce face de două decenii:
  • Conduce detasat pe piețe enorme, oferind consumatorilor o afacere mai bună deact orice concurent;
  • Atrage și motivează cei mai talentați oameni din lume prin viziunea, carisma și abilitatea de a executa planuri de business vizionare.
  • Continuă să investească în oportunități de creștere – învățând de la eșecuri și extindându-se acolo unde găsește succes.

Iată de ce fiecare dintre acești factori poate sa dovedeasca ca Amazon va putea să-și mențină creșterea anuală a prețului acțiunilor de 40% fara probleme si pe viitor.

Jeff Bezos

Sunt puține de adăugat la toată biografia despre Bezos. Sotia sa l-a condus în 1994 în Seattle unde se mutau în timp ce el a scris un plan de afaceri pentru un magazin online de cărți.

Dar succesul său impreuna cu cel al altor antreprenori – cum ar fi Bill Gates, Mark Zuckerberg, Larry Page, Sergey Brin și Reed Hastings – care au continuat să conducă companii publice de succes – il numara pe Besoz printre cele mai potrivite persoane pentru sistemul economic american.

Pur și simplu, nu există nicio modalitate de a face mai mulți bani în America decît de a începe o companie, de-a o face publică și de-a o menține în creștere la rate de creștere mai bune decît cele preconizate pentru zeci de ani la rand.

FORBES estimează valoarea bogatiei nete a lui Bezos la 31 mai 2017, la 84,8 miliarde de dolari. A câștigat teren in aceasta clasifica pe o perioadă mai lungă de timp in timp ce cea mai bogată persoană – Gates – a cărui bogatie este estimata la o valoare netă de 88,5 dolari miliarde – se restrange deja.

Există o un flip a marii teorii a liderului in capitalism – așa cum am văzut în cazul Microsoft: Este aproape imposibil să fie inlocuit lider-ul natural cu unul care poate face totul „la fel de  bine!”.

Asta inseamna ca investitorii ar trebui sa se astepte capitalul Amazon-ului – care a crescut cu peste 499.000% de la IPO-ul din 1997 – la o valoare de 1.000 miliarde de dolari la 30 mai 2017, sa franeze doar in cazul in care Bezos ar pleca de la conducerea Amazon-ului.

Pana atunci noi pagini de istorie econimica sunt scrie in fiecare zi in cartea mondiala a psot-modernismului, semnate Amazon!

 

Lasă un comentariu