Amazon nu mai poate refuza să vândă românilor!

De câte ori pe Amazon, la câte un produs adăugat în coș, apare scrisul: „Ne pare rău, acest produs nu poate fi livrat în țara Dvs!”.

amazon droneDin 3 decembrie 2018 UE a promulgat o hotărâre care obligă toate magazinele online din Uniunea Europeană să vândă oricărui cetățean al uniunii, chiar dacă acesta este în altă țară UE.

Acum, nu cred că vor exista mulți europeni care să-și dorească să cumpere de pe eMag de exemplu, chiar dacă vreo excepție o fi; dar cred că există deja mulți români care cumpără de pe Amazon în mod regular și din România.

Amazon nu există în România; doar în Germania, Italia, Franța, Anglia și Spania.

Deci în cazul unui român se aplică imediat această hotărâre a Uniunii Europene.

Așa cum am mai explicat pe undeva, exită trei tipuri de vânzători pe Amazon:

  1. Vândut de Amazon și livrat de Amazon,
  2. Vândut de un merchant (alt vânzător decât Amazon care vinde pe Aamzon, și livrat de Amazon FBA  – fulfillment by Amazon),
  3. Vândut de un merchant (pe Amazon), și livrat tot de merchant.

În cazul produselor vândute de Amazon nu există nicio problemă.

Amazon livrează mai toate produsele pe care le vinde și în România fără probleme.

Nu am cunoștință de vreun produs vândut de Amazon și livrat de Amazon care să nu poată fi livrat în România.

Asta nu înseamnă că nu poate exista, dar cred că sunt doar excepții rare, chiar dacă există.

În cazul produselor vândute de un merchant și livrate de Aamzon (prin intermediul FBA), cea mai mare parte a produselor vor fi livrate în România, dat fiind că sunt livrate de către Amazon.

Doar în cazul unui merchant care vinde pe Amazon și nu livrează prin FBA (există destul de mulți), acesta poate să decidă că nu livrează în România.

Până pe 3 decembrie 2018, când nu mai are voie să nu livreze în România!

Aici vreau să fac o paranteză și să să spun că acești merchants nu livrează în România, nu din cauză că ar avea ceva cu românii, dar pentru că prețul transportului este ridicat și le mănâncă tot profitul.

După această hotărâre a UE, acești merchants se vor afla în dificultate și este interesant de urmărit cum vor evolua lucrurile.

Pot să mărească prețul transportului sigur, dar până la o anumită limită!

Dacă cumperi, de exemplu, ceva care costă 20 de euro și ți se cere 500 de euro pentru transport (exagerez), poți să scrii imediat Amazon-ului și să denunți.

Și ca să fii sigur că Amazon va lua măsuri urgente, poți adăuga că vei scrie o scrisoare Comisiei Europene dacă nu se întâmplă nimic cu prețul transportului!

Aceste probleme se vor assesta destul de rapid, practic tot datorită Amazon-ului.

Acesta este recunoscut pentru capacitatea sa de problem solving și nu m-ar mira să vină cu oferte de curieri convenabile pentru toți în toată Europa.

În concluzie, este mai mult ca sigur că de azi nu ar mai trebui să apară la niciun produs scisul: „Ne pare rău, acest proodus nu poate fi livart în țara Dvs!”.

Atenție: Acest lucru nu se aplică și pe Amazon.com, care este platforma americană a Amazon-ului și nu are nicio treabă cu UE!

Amazon este cel mai mare retailer online din lume și asta face ca multe produse să poată fi găsite doar pe Amazon!

Deci această hotărâre a UE este în avantajul românilor! Practic de pe 3 decembrie 2018 e ca și cum s-ar fi deschis Amazon și în România!

Ce mai aștepți?

Mergi imediat pe Amazon Italia sau Amazon Germania și dezlănțuie cumpărăturile!

Lasă un comentariu